language: CAT

segueix-nos...

Per començar... Balandra!

Balandra és el nom d’una embarcació petita amb coberta i un sol pal. Dels pescadors que conduïen aquest tipus de vaixell va néixer la salsa balandra, i així es coneix, com una salsa tradicional de la cuina catalana que elaboraven els pescadors per enriquir els seus plats, els que es cuinaven per menjar els peixos malmesos o descartats per a la comercialització.

 

La balandra té com a base una picada de fruits secs, pa i all, es mulla amb vinagre, brou, oli d'oliva... i té en comú amb altres salses l'ús del pebrot de romesco o pebre vermell. 

 

Hi ha diferents receptes de la salsa balandra, igual que cada cuiner redacta una fórmula personal per les seves creacions. Partint de la base d'una picada i un brou o fumet de peix, s'elabora una saborosa salsa que enriqueix els guisats, els romesquets o els suquets de peix.

 

Sobre aquest històric concepte es fusiona la característica gastronomia de la cuina de vora mar, de la gran riquesa del mar: el seu peix i el seu marisc, un regal per a tots els gustos i paladars

 

Situat al bell mig del nucli antic del barri Marítim del Serrallo la cuina del Balandra ofereix als seus clients cuina marinera de primera qualitat, amb producte directe de la barca, suquets i arrossos en un ambient tranquil i amable.

Galeria d'imatges