Actualment esteu veient La cuina del Balandra, a Santa Úrsula

El restaurant Balandra ha estat el seleccionat per protagonitzar el showcooking inaugural del Simposi Casteller de Catalunya que, emmarcat en els actes de la Fira de Santa Úrsula, se celebrarà a la Plaça del Museu Casteller de Catalunya, a Valls, el dissabte 21 d’octubre.

Xavier Veciana, cuiner i casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls, és un gran aficionat als castells, com es pot comprovar si vas al seu restaurant. Allí hi té penjada una àmplia selecció d’imatges castelleres del Col·lectiu Fort, integrat per fotògrafs professionals que segueixen l’actualitat castellera.

Amb ocasió del showcooking inaugural, el Xavi prepara un mar i muntanya espectacular, combinant productes del mar Milla 0 i de la terra Km0, fusionant-los com només ell sap fer. Si voleu més detalls, haureu d’inscriure’s a l’esmorzar.

L’esmorzar del Simposi Casteller és un dels actes tradicionals de la Fira de Santa Úrsula i aplega cada any a un centenar de comensals, la seva gran majoria castellers de les dues colles, aficionats castellers i experts que després participen en l’esmentat simposi. Per tant, estem contents i orgullosos: La cuina del Balandra, a Santa Úrsula!

El Simposi Casteller de Catalunya, al marge del showcooking inaugural, comptarà amb una conferència inaugural, a càrrec de Roger Guimerà, físic i investigador ICREA del Departament d’Enginyeria Química de la URV, que parlarà de “La dificultat matemàtica dels castells”. La xerrada serà al Museu Casteller de Catalunya, a les 10h.

A continuació, cap a les 10:30h, començarà la taula rodona en l’àmbit tècnic “Dificultat comparada entre castells similars”. Paral·lelament, a les 11h s’inaugurarà la II Mostra de Col·leccionisme Casteller, a la Plaça del Museu Casteller de Catalunya.

Cap a les 12:15h està previst que comenci la segona taula rodona, aquesta dins de l’àmbit social, que tractarà els “Efectes del canvi climàtic a les actuacions castelleres en el marc del ritual festiu”.

Finalment, el Simposi clourà amb la tradicional tertúlia de la Diada de Santa Úrsula, que se celebrarà l’endemà diumenge, amb la participació dels dos caps de colla dels Xiquets de Valls.

Si voleu consultar el programa complet del Simposi Casteller de Catalunya, podeu fer-ho en el següent enllaç.

Accepta cookies

Les cookies són importants perquè influeixen en l’experiència de navegació, ajuden a protegir la privacitat i permeten fer peticions a través del web. Fem servir cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. Si en consentiu la instal·lació feu clic a "Accepta", si voleu rebutjar totes les cookies opcionals feu clic a "Rebutja" o configureu les preferències clicant a "Configura". Més informació a la nostra política de cookies.

Selecciona les cookies que vols acceptar